Американският президент Доналд Тръмп увери, че САЩ са готови да се

...
Американският президент Доналд Тръмп увери, че САЩ са готови да се
Коментари Харесай

Тръмп увери, че САЩ са готови да се справят в коронавируса

Американският президент Доналд Тръмп увери, че САЩ са подготвени да се оправят в ковид в страната. На конференция в Белия Дом Тръмп разгласи, че назначава вицепрезидента Майк Пенс да управлява напъните против разпространяването на заболяването.

Президентът се изправи пред публицистите след обвинявания, че не прави задоволително за опасността от новия ковид. От залата за брифинги той заложи на послания, които да го показват като водач, държащ нещата под надзор и изцяло уверен в капацитета на специалистите си.

Тръмп съобщи, че налагането на възбрана за влизане в страната по-рано е помогнало за минимизиране разпространяването на вируса и увери, че Америка е подготвена да се оправи с провокациите. 

Това е основен тест за президента, който нееднократно е поставял под въпрос констатации идващи от научните среди. Сега той разказа специалистите като „ невероятна група от надарени хора “.

Здравните управляващи предизвестяват, че се чакат нови случаи на ковид и акцентираха, че е в този момент е времето  различните организации да се приготвят като преразгледат проектите си за деяние при сходни обстановки.

По-рано Тръмп упрекна демократите и медиите, че се пробват да всяват суматоха и това стана след изявление на публични лица, в което бе отправено предизвестие, че разпространяването на ковид в Съединени американски щати е неизбежно.

Администрацията в Белия дом е поискала 2,5 милиарда $ за битка с респираторния  вирус, само че законодатели и от ляво, и от дясно считат, че сумата не е задоволителна. В момента се работи над правене предложение за пакети средства сред 4 и 8,5 милиарда  $. Тръмп съобщи, че няма срещу разпределяне на по-голям бюджет.

В Щатите има най-малко 60 случая на Ковид-19, включително 42-ма, които са в карантина откакто са били на борда на круизен транспортен съд в Япония.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР